Minden, amit a Til It Happens To You című dalról tudnod kell!

2016. szeptember 12. 00:24 - BobbyMonster

A dalt Lady Gaga és Diane Warren írta, továbbá közreműködött Nile Rodgers is. The Hunting Ground című dokumentumfilm betétdala lett, ami az egyetemi campusokon történő szexuális erőszakot mutatja be. Hivatalosan 2015 szeptember 18-án adta ki az Interscope Records kislemezként.

A dal nem csak nemi erőszakról szól, hanem az élet minden olyan pillanatáról, ahol veszteséget szenvedünk el. A kritikusok és a rajongók pozitívan fogadták a videoklippet is. A bevételeket olyan szervezeteknek adományozták, amik szexuális erőszak áldozatainak nyújtanak segítséget. A zenei listákon is jól teljesített, mivel TOP30-ban szerepelt Finnországban, Görögországban és Spanyolországban. A Billboard Hot 100 listáján a 95. helyet érte el. Gaga elénekelte a 2016-os Oscar díjátadón, ahol 50 olyan emberrel állt színpadra, akik szexuális erőszak áldozatai voltak. Itt jelölést is kapott legjobb eredeti betétdal kategóriában, továbbá előadta a Billboard Women in Music Awards-on és itt megkapta az „Év nője” elismerést.

Keshát megérintette a betétdal és el is énekelte egy fellépésén, mivel ő is nemi erőszak áldozata lett, ahogy Gaga annak idején. Diane Warren Emmy díjjat nyert a munkájáért.

 

 

 

 Bobby

KATT IDE A DAL MEGHALLGATÁSÁHOZ

komment
Címkék: aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://gagaverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr5911695903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása